Raakje september 2018

De zomer was van prima kwaliteit en de vakantie heeft ons allemaal deugd gedaan. De batterijen zijn weer opgeladen en we kunnen er terug tegenaan. Met deze kondigen we de komende activiteiten aan, want niettegenstaande de warmte heeft het bestuur toch niet stil gezeten tijdens deze lange zomer.

Zaterdag 15 sept gaat de barbecue door in het Chiro-heem, de inschrijvingen hiervoor zijn ondertussen binnengekomen en we zullen met een vrij grote groep de zomer en het voorbije werkjaar kunnen afsluiten met een natje en een droogje. Gezelligheid gegarandeerd.

Zondag 16 sept kan je deelnemen aan de Merodehappening, een groots opgevatte activiteit van de gemeentes waarin het merodegebied zich bevind. Hoofdbrok van het programma vind je aan kasteel Ter Borght, ook wij hebben er een stand en presenteren er oude volksspelen. Het zou tof zijn als jij langskomt.

Op vrijdag 19 oktober kan je deelnemen aan de klassiek geworden AVOND VOOR MANNEN. Het programma is gekend en aan de condities is niks veranderd, dus veel toelichting dient hier niet meer over gegeven te worden. Bij deze bedeling vind je de uitnodiging, zorg jij er voor dat je tijdig inschrijft?

Op vrijdag 26 oktober doen we iets heel anders en het heeft er alle schijn van dat dit ook een klassieker zal worden want het is reeds het derde jaar op rij dat we, ism de Gruun Zipkes, een avond inrichten over reanimeren en defibrilleren.  Hopelijk moet je de kennis die je met deze avond opdoet nooit gebruiken maar anderzijds, als je ooit …..   Iedereen is welkom, ook diegenen die reeds de kennis hebben want oefenen is en blijft immers belangrijk. Ook deze uitnodiging is bijgevoegd  bij de info van deze maand. Meld u tijdig, het aantal deelnemers is beperkt tot 25.

En dan: zondag 4 november. Een hoogdag in ons dorp want er worden weer honderden wandelaars verwacht op onze wandeldag. Dit jaar stappen we richting Hulshout met een rustplaats in zaal De Vloeikens. Uiteraard zijn er bij zulke organisatie veel helpende handen nodig, wil jij ook helpen bel 016/698325 of geef dan een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Alle hulp is welkom.

Voorbij: op zaterdag 16 juni zijn we zeer creatief geweest met oude pallets, op de parking van Distri-Log knutselden we een tuintafel en een zitbank in mekaar en konden we nog heel wat ideeën opdoen. Ondertussen is er nog wel wat geknutseld en misschien kom je op een van onze aktiviteiten wel eens in aanraking met een van onze creaties. Langs deze weg onze dank aan firma Distri-Log voor het leveren van oude pallets en het ter beschikking stellen van het terrein.

Het Kubb-seizoen is ondertussen ook afgesloten. Toch wel raar dat er niet meer belangstelling is voor dit gezellig spel maar diegenen die er aan deelnamen hebben veel lol beleefd. Misschien tot volgende zomer maar onder welke verenigingsvorm dienen we nog uit te maken.

En nog even dit: onlangs overleed Willy Cams, vele vele jaren  aktief lid van onze kwb. Langs deze weg bieden we de familie onze oprechte deelneming aan en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Kwb na 2018? De bestuursvergadering van september (pas na opmaak van dit Raakje) zal uitsluitsel geven en volgende editie geven we hierover een verslag. Geniet ondertussen van datgene wat op stapel staat.

Tot volgende maand                                     

                              Jan